Aroma terapi

– dufte som behandlingsform

aroma

Alle vores erindringer og følelser er nært forbundet med vores lugtesans og dufte. En bestemt duft bringer minder fra barndommen frem, en anden en dejlig sommerdag ved stranden o.s.v. Der er en helt klar biologisk forklaring på, hvorfor lugtesansen mere end nogen anden vækker så klare minder, som den gør. Lugtesansen har direkte adgang til den del af hjernen som kaldes det limbiske system. Det er den ældste del af hjernen som har med erindringer, følelser, hukommelse og reflekser at gøre. Så helt før vi bevidst opfatter en duft har den allerede skabt en indflydelse på et dybere plan. Dufte kan derfor få os til at føle os bedre tilpas, mere afslappede, hjælpe på koncentrations evnen, lykkefølelse, hukommelse; de kan give os mere energi, hjælpe os til at falde i søvn  –  og øge årvågenhed og koncentration.
Æteriske olier har været brugt i århundreder og er kendt for deres evne til at forfine nervesystemet og kroppen samt genoprette balance og harmoni til krop, sind og følelser på et meget dybt plan. Brug af æteriske olier opliver kroppens iboende evne til at helbrede sig selv. Maharishi Aroma Terapi har sit grundlag i Ayurveda – et af de mest naturlige systemer til at fremme holistisk psykologisk og fysiologisk sundhed og velvære. Ayurveda har været kendt i årtusinder.

Aromaolier – eller mere korrekt: æteriske olier – er plantens essens, livskraft eller sjæl – som de findes i plantens blomster, frugt, blade, bark og rødder. Den iboende intelligens i planten vækker den iboende intelligens i krop og sindet, så vores evne til at helbrede os selv oplives.

Solskin på flasker
Æteriske olier er resultatet af solens indvirkning på planten. Og de æteriske olier, plantens essens, består af meget små molekyler som i løbet af blot få sekunder går ind i blodbanen og cellerne, så disse bliver iltet og bragt i balance, hvorved man oplever en øjeblikkelig effekt.

Forbedret hjernefunktion
Forskning har vist at efter blot få sekunders indånding af æterisk olie synkroniseres aktiviteten i de to hjernehalvdele hvilket bl.a. fører til klarere tænkning og bedre evne til at tage beslutninger.

Antioxidant effekt

Antioxidant Effekt
Aroma olier har en langt større antioxidant virkning end fødemidler og kendte kosttilskud og er derfor en effektiv og behagelig måde til at bevare sundhed. Forskning vise at æteriske olier har meget større antioxidante kvaliteter end grønsager og frugt.

 

Eksperterne siger

’’Maharishi Aroma Terapi er endnu et af miraklerne inden for Maharishi Ayur-Veda. Det virker hurtigt, effektivt og behageligt hele dagen, hver dag.’’ Vaidya Manohar Palakurthi.

Manohar

Vaidya Manohar Palakurthi, international konsulent, Maharishi Ayur-Veda Health Centres

 

’’Jeg har lagt mærke til, at de patienter, der bruger VedAroma æteriske olier regelmæssigt som en del af deres daglige rutine, har et bedre immunforsvar og altid udstråler friskhed og glæde. De æteriske olier har en helbredende effekt, som er  hurtig og effektiv. Jeg ser normalt resultater efter et sted mellem 15 minutter og tre dage.’’ Vaidya Prathmesh Vyas

Prathmesh

Vaidya Prathmesh Vyas, international konsulent, Maharishi Ayur-Veda Health Centres

Om konsulenternes kvalifikationer siger Anh-Kiet Me Mougamadou, farmaceut og aroma-therapeut:

’’Før jeg deltog i dette kursus havde jeg deltaget i mange aromaterapi- og olfactoterapi kurser i Frankrig. Der mødte jeg adskillige terapeuter og aromaterapeuter. Det der slog mig på dette kursus i VedAroma var den ekstraordinære kvalitet af Maharishi Aroma Terapi konsulenterne. Efter blot 14 dages kursus havde de virkelig udviklet bemærkelsesværdig modenhed og naturlighed, samt en fortrolig og spontan holdning til materialet. De opnåede også en styrke som utallige andre terapeuter som har haft praksis i mange år ikke har.’’

 Anh-Kiet Me Mougamadou, farmaceut og aroma-therapeut

Anh-Kiet Me Mougamadou,
farmaceut og aroma-therapeut

En Maharishi Aroma Terapi Konsultation
– en behagelig og subtil oplevelse
Maharishi Aroma Terapi er en dybtgående og effektiv metode til at balancere og nære krop, sind og følelser på alle planer fra det grove til det meget dybe subtile plan. Den gør brug af kroppens iboende evne til at helbrede sig selv. Under konsultationen udvælges nogle æteriske olier til at afhjælpe de problemer du bringer op. Du modtager en behandling og får et hjemme program og når du fortsætter med at bruge olierne på samme måde derhjemme vil du naturligt føle dig bedre tilpas dag for dag. En aroma konsultation varer ca. 1,5 time.